Articles, Blog

Cum se înlocuiesc stergatoare parbriz / lamela stergator pe VW GOLF 5 (1K1) [TUTORIAL AUTODOC]

September 8, 2019


1. Porniți contactul.
Setați din comutatorul de pe volan ștergătorul de parbriz în poziția coborâtă. 2. Opriți contactul.
Ștergătoarele, în modul de servisare, vor fi în poziția ridicată. 3. Trageți brațul ștergătorului de pe suprafața geamului până la capăt. 4. Apăsați clema.
Folosiți o șurubelniță dreaptă.
Scoateți lama de pe brațul ștergătorului. AUTODOC recomandă:
Atunci când înlocuiți lama ștergătorului, asigurați-vă ca brațul sțergătorului nu lovește parbrizul. 5. Montați lama nouă și apăsați ușor brațul ștergătorului pe parbriz. AUTODOC recomandă:
Nu atingeți marginea de cauciuc a lamei, pentru a evita deteriorarea acoperirii sale de grafit. 6. Asigurați-vă că banda de cauciuc a lamelei se potrivește perfect geamului, pe întreaga lungime a acestuia. 7. Trageți brațul ștergătorului de pe suprafața geamului până la capăt.
Scoateți lama de pe brațul ștergătorului. AUTODOC recomandă:
Atunci când înlocuiți lama ștergătorului, asigurați-vă ca brațul sțergătorului nu lovește parbrizul. 8. Montați lama nouă și apăsați ușor brațul ștergătorului pe parbriz. AUTODOC recomandă:
Nu atingeți marginea de cauciuc a lamei, pentru a evita deteriorarea acoperirii sale de grafit. Asigurați-vă că banda de cauciuc a lamelei se potrivește perfect geamului, pe întreaga lungime a acestuia. 9. Porniți contactul. 10. După instalare, verificați funcționarea corectă a mecanismului ștergătorului. Lamele nu trebuie să se intersecteze sau să lovească garnitura de parbriz.

No Comments

Leave a Reply